Inga nazister greps vid polistillslaget i morse | Fria.Nu
  • NMR meddelade samlingsplats på sin hemsida och där visiterades alltså ett antal anhängare på morgonen. Ingen greps dock.
Göteborgs Fria

Inga nazister greps vid polistillslaget i morse

Imorse sattes ett antal nazister och anhängare till NMR i handfängsel vid Ica Maxi på kommungränsen till Mölndal. Men ingen är gripen i nuläget meddelar polisen.

I dag lördag har nazistiska NMR meddelat att de förväntar sig att cirka 1000 personer ska sluta upp till deras, vid detta laget, stympade demonstration genom Göteborg. Hur det blir med antalet får vi se i eftermiddag men redan i går greps två tillresta nazister från Tyskland på Landvetter då knivar hittatas i deras bagage.

Vid niotiden imorse sattes ett antal personer kopplade till NMR vid Grafiska vägen där NMR meddelat att de ska samlas nu under förmiddagen för gemensam avfärd till uppsamlingsplatsen för demonstrationen. En av de som kontrollerades var Martin Saxlind, rapporterar Expressen. Saxlind är chefredaktör för NMR:s nättidning Nordfront och sedan tidigare dömd för våldsbrott och hets mot folkgrupp för en hyllningsartikel om Adolf Hitler.

Inga personer greps dock på morgonen meddelar polisen, utan personerna sattes i handfängsel och visiterades då misstanke om farliga föremål förelåg, berättar Stefan Gustavsson, presstalesman för polisen Region Väst.

– Ja varje enskild insatsledare gör en bedömning i given situation om en visitation bör genomföras enligt polislagen och vi kommer ha samma förfarande för samtliga demonstranter i dag oavsett vilken sida man tillhör, säger han.

Men i nuläget finns inte anledning att tro att polisen ska visitera samtliga NMR-anhängare?

– Nej, det får vi se när den situationen i så fall uppstår. Det är förstås prioriterat för oss att kunna få tag i eventuella farliga föremål som potentiellt kan skada folk, menar Stefan Gustavsson.

Polisens närvaro Göteborg just nu är massiv, men den behövs menar de och mest oroliga är de för att det ska bli svårt att hålla ordning.

– Ja det är ingen hemlighet att vi är oroliga att både staden, dess invånare och alla som är här i dag ska fara illa. Förhoppningsvis kommer alla följa lagen och se till det bästa men vi får se hur dagen utvecklar sig, avslutar han.

Annons

Rekommenderade artiklar

Nej till amnesti för ensamkommande

På onsdagseftermiddagen röstade riksdagen nej till Vänsterpartiets motion om amnesti för ensamkommande. Ett väntat resultat men frågan har fått stor uppmärksamhet och stort stöd från civilsamhället.

Fria Tidningen

”Beslutet får inte bort ungarna från gatan”

Regeringen avsätter 360 miljoner kronor till organisationer som arbetar med hemlösa ungdomar och psykisk ohälsa. Men flera av organisationerna jobbar inte främst med hemlöshet – och de som gör det har inte fått några pengar alls.

Fria Tidningen

S-ledare i Göteborg anmäls för förtal

Debattörerna Maimuna Abdullahi och Fatima Doubakil polisanmäler kommunstyrelses ordförande Ann-Sofie Hermansson (S) för förtal efter att hon pekat ut dem som extremister.

Fria Tidningen

Rika misstänks sällan för narkotikabruk

Ungdomar i rika stadsdelar i Stockholm misstänks sällan för narkotikabruk medan de i fattigare misstänks ofta. Rapporteringen kring användningen är den motsatta, visar nya siffror från BRÅ.

Fria Tidningen

© 2020 Fria.Nu