13 personer omhändertogs efter slaktaktion | Fria.Nu
  • 13 personer omhändertogs av polis under måndagens aktion.
Fria Tidningen

13 personer omhändertogs efter slaktaktion

Aktionsgruppen Tomma burar genomförde på måndagsförmiddagen en aktion utanför Scans slakteri i Linköping. 13 personer som försökte stoppa djurtransporterna omhändertogs av polis.

I måndags förmiddag satte sig ett 30-tal personer från aktionsgruppen Tomma burar på marken utanför Scans slakteri i Linköping för att stoppa djurtransporterna från att ta sig fram. Polisen omhändertog 13 personer som kördes iväg till annan plats.

­– Det är inte så att vi tror att djuren som är i de här transporterna som vi blockerar inte kommer att dödas. Men det här är ett statement där vi sätter våra egna kroppar mellan djuren och det som pågår här inne, säger en av aktivisterna till Svt.

Tomma burar bildades i augusti 2015 då de genomförde tre djurfritagningar på olika platser i landet. De fritog två grisar, åtta hönor och en lax. Det som är unikt med gruppen i Sverige är att aktivisterna är helt öppna med sina identiteter. De har lämnat undertecknade brev om syftet med aktionen på de platser där fritagningarna skett och även anmält sig själva till polisen. Flera av aktivisterna dömdes förra året till böter och fängelse för aktionerna.

ANNONS
ANNONS

Rekommenderade artiklar

Ny massaktion mot tyska kolgruvor

Nästa vecka är det återigen dags för massaktionen Ende Gelände som samlar miljöaktivister från hela Europa som ska sätta de tyska kolgruvorna i blockad.

Fria Tidningen

© 2022 Fria.Nu