”Vi vill förändra tillsammans” | Fria.Nu
  • ”Vi har mer gemensamt med varandra än vad som skiljer oss åt.” Det säger Mattias Poulsen från Tillsammansskapet som 2–9 juli arrangerar Tillsammansveckan.
Göteborgs Fria

”Vi vill förändra tillsammans”

Förbundet Tillsammansskapet tröttnade på politikernas elitdemokrati och tog saken i egna händer. På söndag inleds Tillsammansveckan, för utökad demokrati och förbättrad sammanhållning.

– Vi är intresserade av en demokrati som utgår från de som berörs, säger Mattias Poulsen, aktivist i Tillsammansskapet.

Förbundet Tillsammansskapet arbetar med lokala organiseringar och för att folk ska jobba för samhällets bästa. Idén om Tillsammansveckan växte fram under ett samtal mellan aktivisterna Alex Bengtsson och Mattias Poulsen, och den fick snabbt stort gensvar.

– Det är väldigt roligt och spännande. Som det ser ut just nu kommer veckan arrangeras på ungefär 20 orter runt om i landet, vilket är långt över förväntan, säger Mattias Poulsen.

Torsdag 6 juli kommer Tillsammansveckan till Göteborg. Vid 1200 Kvadrat och Positivparken i Västra Frölunda kommer det att hållas seminarier om stadsutveckling och hur man utvecklar demokratin, samt finnas livemusik och andra aktiviteter.

– Vi har mer gemensamt med varandra än vad som skiljer oss åt, därför vill vi förändra tillsammans, säger Mattias Poulsen.

Syftet med Tillsammansveckan är att engagera och ge folk möjlighet att komma till en plats och prata om demokrati och sammanhållning. Mattias Poulsen tror att det stora intresset är en reaktion mot att människor tappar hoppet om inflytande i det vanliga livet.

– Det kommer från en känsla av att man inte blir lyssnad på, vad man än säger så händer inget.

Arrangemanget kommer vara en öppen plats där den som vill ska få göra sin röst hörd. Mattias Poulsen säger att det inte ska bli som under Almedalsveckan, där endast de som redan har inflytande får möjlighet att vara med.

– Det är för många förutsättningar, man ska ha pengar eller vara en registrerad förening. Vi hade inte åkt även om vi haft möjlighet, vi är trötta på elitdemokratin, säger han.

Fakta: 

Tillsammansveckan:

Arrangeras 2–9 juli på cirka 20 orter.

6 juli i Göteborg, vid 1200 Kvadrat och Positivparken i Västra Frölunda.

7 juli i Alingsås.

8 juli i Mölndal.

9 juli i Kungsbacka.

Mer info finns på tillsammansskapet.se

ANNONS
ANNONS

Rekommenderade artiklar

SD storsatsar på kyrkovalet

Sverigedemokraterna väntas växa i kyrkovalet på söndag. Experten: Oklart vad de driver för politik.

Göteborgs Fria

Ny odlingsmark ska locka stadsbönder

En lägenhet i stan stoppar inte längre den som vill odla kommersiellt när kommunen öppnar upp för stadsbönder på nya testbäddar vid Angereds gård och i Skogome.

Göteborgs Fria

© 2022 Fria.Nu