Nu blir vi digitala! | Fria.Nu
  • Enda skillnaden är formatet. Allt annat kommer vara som tidigare fast lite bättre när GFT blir digital.
Göteborgs Fria

Nu blir vi digitala!

Fler och fler aktörer på mediemarknaden väljer att kasta sig ut i den digitala rymden, dels för att det är där framtidens läsning finns som det verkar och dels för att det inte är en hemlighet att det är svårt att få en papperstidning att gå runt med eller utan stora investerare bakom sig. Nu är det även GFT:s tur, och som vanligt när vi ska göra om vill vi ha er hjälp.

Väldigt många av er läsare har varit med oss oerhört länge – många ända sedan starten för 12 år sedan. Ni har varit med när vi gjort om och förändrat – tagit bort och lagt till. Testat oss fram för att ge er den tidning ni tycker om att läsa och den tidning vi tycker behövs. Under denna process så har nätet successivt blivit en allt större faktor, där vi nu ser att den är så stor att det är där vi både måste och borde satsa. Vad är det då jag säger i klartext? Jo, jag säger att GFT i början av året bara kommer att finnas digitalt och som pdf-tidning. Papperstidningen kommer att försvinna.

Detta kommer med en massa positiva saker som snabbare nyheter, mer utvecklat kalendarium där ni själva i högre utsträckning kan vara med och tipsa och lägga in, mindre beroende av längder på texter för att fortfarande förse er med grundlig granskande journalistik med mera. Men det kommer också komma med nya saker som kan kännas motiga till en början – till exempel detta att en måste logga in (bara en gång dock) och läsa digitalt på skärm på dator, platta eller telefon. Vi är olika vana vid det som det är nu. Fler och fler läser bara saker digitalt men en måste vänja sig även vid det.

Så nu skulle jag vilja be er om en tjänst. Gå in på vår webb och läs våra nyheter där och se hur det känns. Fundera sedan på vilken typ av journalistik och bevakning som du tycker att GFT ska satsa på, så kommer vi att återkomma till er med lite frågeformulär om just det. För vi gör detta för bådas vår skull. Vi vill fortsätta vår långa relation med er, fortsätta få den ovärderliga feedbacken ni skickar på mejl, brev och via telefon och fortsätta vara er leverantör av kvalitativ journalistik med fokus på ämnen mainstream- media så ofta prioriterar bort.

Ni vet ju precis som jag att världen nu behöver våra röster mer än någonsin. Vem ska driva och sprida information om integration, segregation, hållbarhet, hbtq, klimat och allsköns orättvisor om inte vi gör det? Tillsammans. Vi genom att skriva och ni genom att läsa, dela och ha åsikter.

För det är i det lilla som det stora finns och det är det som är en av lokaljournalistikens viktigaste uppgifter. Jag kommer att skriva mer och längre om detta i vårt dubbelnummer nästa vecka men lokaljournalistiken i Göteborg behöver så många motröster som möjligt nu när GP inte bara blivit en av Sveriges starkaste anti-invandringsröster utan också något av en kapitalismens talisman där bedrövliga affärer nu betalas med skattepengar och journalisters arbeten.

En bra lokalbevakning och analys behövs överallt. Vi behöver få veta vad som händer i vår stad och vilka effekter det kan få och vi behöver få sådan information från flera håll. Det var själva grundbulten när presstödet en gång skapades.

Det finfina med att vara en lokal mindre tidning är att vi har er på närmre avstånd och kan ta hjälp av er när vi vill ha er åsikt om nya planer vi har. Som nu. GFT kommer att bli digital snart, så vad fyller vi vår webb med så att det möjligen lite ovana formatet kommer att kännas som en paketöppning på julafton för er?

Om ni har tankar eller frågor kring detta så får ni hemskt gärna höra av er till mig på mejl så ska jag försöka svara efter bästa förmåga. Jag läser allt och lägger in i både i den digitala och mentala banken. Vi hörs snart!

ANNONS
ANNONS

Rekommenderade artiklar

Nej till amnesti för ensamkommande

På onsdagseftermiddagen röstade riksdagen nej till Vänsterpartiets motion om amnesti för ensamkommande. Ett väntat resultat men frågan har fått stor uppmärksamhet och stort stöd från civilsamhället.

Fria Tidningen

”Beslutet får inte bort ungarna från gatan”

Regeringen avsätter 360 miljoner kronor till organisationer som arbetar med hemlösa ungdomar och psykisk ohälsa. Men flera av organisationerna jobbar inte främst med hemlöshet – och de som gör det har inte fått några pengar alls.

Fria Tidningen

S-ledare i Göteborg anmäls för förtal

Debattörerna Maimuna Abdullahi och Fatima Doubakil polisanmäler kommunstyrelses ordförande Ann-Sofie Hermansson (S) för förtal efter att hon pekat ut dem som extremister.

Fria Tidningen

Rika misstänks sällan för narkotikabruk

Ungdomar i rika stadsdelar i Stockholm misstänks sällan för narkotikabruk medan de i fattigare misstänks ofta. Rapporteringen kring användningen är den motsatta, visar nya siffror från BRÅ.

Fria Tidningen

© 2022 Fria.Nu