Nyanlända akademiker får praktik på Göteborgs universitet | Fria.Nu
  • Praktikplats: Göteborgs universitet.
Göteborgs Fria

Nyanlända akademiker får praktik på Göteborgs universitet

Göteborgs universitet satsar på att öppna upp sin organisation för nyanlända personer genom att erbjuda över 100 praktikplatser.

Idén är att ge nyanlända en inblick i det svenska akademiska systemet genom att erbjuda praktik inom ett område personen är bekant med. Under praktiken får personen både yrkes- och språkträning liksom nätverk och kontakter som kan leda vidare i etableringsprocessen, skriver Göteborgs universitet i ett pressmeddelande.

Bland annat är det institutionen för kemi och molekylärbiologi som erbjuder 20 platser. Där handlar det om olika typer av labb-assistentuppgifter där praktikanten får vara med i några av de forskningsprojekt som pågår på institutionen. En annan institution som erbjuder många platser är institutionen för fysik som erbjuder fem platser.

Just nu ligger ett stort antal ansökningar med cv hos Göteborgs universitet för löpande antagning under året. Några platser är redan fyllda och det finns många kandidater för platserna, berättar Camilo Cicero, arbetsförmedlare i Göteborg.

Annons

Rekommenderade artiklar

Deras lycka byttes mot byråkratisk mardröm

Det som började som en ljuv kärlekshistoria slutade i en byråkratisk återvändsgränd. Nurten Tuncel är hemma i Mölndal medan hennes man lever som flykting i Grekland. Den politiska situationen i Turkiet och svenska regler står nu i vägen för deras kärlek.

Göteborgs Fria

Sverigefinnar kämpar för sina rättigheter

6 december är Finlands 100-åriga självständighetsdag. Satu Rekola från Göteborgs sverigefinska råd vill uppmärksamma behovet av sverigefinska skolor, förskolor och äldreomsorg.

Göteborgs Fria

© 2018 Fria.Nu