Replik: ”Vi delar kritiken mot den iranska regimen” | Fria.Nu

Debatt


Jonas Holmberg, konstnärlig ledare Göteborg Film Festival
Göteborgs Fria

Replik: ”Vi delar kritiken mot den iranska regimen”

Jonas Holmberg, konstnärlig ledare Göteborg Film Festival, svarar på kritiken mot visningen av filmen ”Muhammed: The Messenger of God”.

Göteborg Film Festival delar till fullo kritiken mot den iranska regimen, och deras fruktansvärda behandling av filmskapare. Vi är, har länge varit och kommer fortsätta vara engagerade i att stötta regimkritiska filmer och regimkritiska filmskapare i Iran.

Filmen Muhammed: The Messenger of God är den andra filmen någonsin som skildrar Muhammeds liv, efter Moustapha Akkads The Message från 1976. Det gör filmen väldigt intressant ur ett politiskt, teologiskt och filmiskt perspektiv. Vi uppmuntrar till en diskussion om filmen, och välkomnar undertecknarnas engagemang.

Vi har därför bjudit in undertecknarna till ett extrainsatt seminarium, där vi kan fortsätta diskussionen om filmen. Men för att en sådan diskussion ska bli givande är det bra om de som diskuterar har sett filmen. Därför visar vi den på Göteborg Film Festival.

ANNONS

Rekommenderade artiklar

Debatt
:

Public service har bäst pressetik

Olika perspektiv på samma sak – i Frias nya satsning "duellen" lyfts frågor från olika vinklar. Först ut är skribenterna Jens Ganman och Sargon De Basso som har olika syn på public service existensberättigande. Jens Ganman tycker att de statligt stödda mediebolagen har spelat ut sin roll. Här delar Sargon De Basso med sig av sitt resonemang kring varför han är av motsatt åsikt.

© 2021 Fria.Nu