”Dags att förbjuda minkfarmerna” | Fria.Nu
  • Demonstration mot pälsindustrin, Göteborg november 2011.
Göteborgs Fria

”Dags att förbjuda minkfarmerna”

Hallå där Anna Johansson från Djurrättsalliansen som arrangerar en demonstration mot pälsindustrin på söndag.

På Djurens dag, den 4 oktober, arrangerar den ideella organisationen Djurrättsalliansen vad de hoppas ska bli den största djurrättsdemonstrationen någonsin i Sverige. På Facebook har hittills över 2 000 personer anmält sig – om hälften dyker upp på Gustav Adolfs torg på söndag blir det med råge den största demonstrationen.

Varför arrangerar ni en demonstration?

– Vi jobbar mot alla former av djurförtryck. Med den här demonstrationen vill uppmärksamma förhållandena för de 40 miljoner djur som dödas i pälsindustrin välden över varje år. Det är dags att sätta stopp för det, säger Anna Johansson.

– Pälsindustrin är bara möjlig i ett samhälle där djur ses som varor. Vi vill leva i ett samhälle där djur respekteras som individer och inte anses vara till för människor att utnyttja.

Vad är era främsta krav?

– Vi vill att pälsdjursuppfödning ska förbjudas helt. I Norge diskuteras ett förbud och i flera andra europeiska länder så som Storbritannien, Österrike och Kroatien är det redan förbjudet eller förhindrat genom hårda regler.

– Redan år 2003 slog en statlig utredning fast att pälsdjursnäringen bryter mot djurskyddslagen och minkuppfödarna hade till 2010 på sig att åtgärda djurskyddsproblemen. Men detta har inte skett och vi anser att det räcker nu.

– Det finns en tydlig majoritet i Sverige som är emot pälsdjursuppfödning. Politikerna måste ta folk på allvar och förbjuda minkfarmerna.

Annons

Rekommenderade artiklar

”Stäng alla djurparker”

Efter avslöjandet att Borås djurpark dödar friska djur höjs röster för att djurparker ska avvecklas helt.

Fria Tidningen

© 2020 Fria.Nu