Ökat missnöje med invandringspolitiken | Fria.Nu
  • Daniel Poohl, ansvarig utgivare och chefredaktör för tidskriften Expo, är inte förvånad över resultatet från Sifomätningen.
  • Jimmie Åkesson får för mycket utrymme i medie till att breda ut sin politik, tycker Daniel Poohl vid tidskriften Expo.
Fria Tidningen

Ökat missnöje med invandringspolitiken

65 procent är kritiska till den svenska invandringspolitiken, visar en ny Sifo-mätning. Fyra av tio uppger att de är mycket missnöjda med hur frågorna sköts.

Enligt TNS Sifos senaste mätning är så många som 65 procent av det svenska folket missnöjda med hur frågan om invandring sköts.

– En del tycker att integrationen inte fungerar. Och sen är det invandringen i sig där en del tycker att den borde vara mindre, säger Toivo Sjörén, prognoschef vid TNS Sifo till SVT nyheter.

Daniel Poohl, ansvarige utgivare och chefredaktör för Expo, är inte förvånad över att många uppger att de är missnöjda med invandringspolitiken.

– Vem är nöjd med dagens invandringspolitik? I dag kan ett privat bolag etablera ett flyktingboende innan kommunen ens hinner förbereda sig, vilket får en massa konsekvenser, säger han.

Samtidigt betonar Daniel Poohl att det står klart att resultatet av mätningen visar att Sverigedemokraterna fått gehör för sin retorik.

– Det politiska klimatet innebär att många tidningar ger Jimmie Åkesson stor plats att bre ut sig om Sverigedemokraternas politik.

Undersökningen visar också att stödet för att de andra partierna ska samarbeta med SD ökar.

Över hälften uppger i mätningen att de vill att partierna ska samarbeta med SD i de frågor där man tycker lika. Det är framför allt allianspartiernas väljare som anser att man ska samarbeta mer med SD, enligt Sifos Toivo Sjörén.

Två tredjedelar av dessa anser att partierna ska samarbeta mer med SD.

Men Daniel Poohl är kritisk till att samarbeta:

– Personligen tycker jag att man inte ska samarbeta till varje pris med partier som strider mot ens grundläggande värderingar. Det är väl även en anledning till varför Moderaterna inte heller samarbetar med Vänsterpartiet och vice versa.

Förutom frågan om invandring är svenska folket också missnöjt med hur politiker och samhället hanterar frågan om bostäder och frågan om skola och utbildning.

ANNONS

Rekommenderade artiklar

© 2021 Fria.Nu