Medborgarförslag blev skateboardramp | Fria.Nu
  • Vincent Theiler och hans mamma Gabriella framför en av ramperna som Vincent brukar åka i.
Stockholms Fria

Medborgarförslag blev skateboardramp

För 11-åriga Vincent Theiler gick drömmen om en skateboardramp i uppfyllelse när politikerna i Älvsjö godkände hans medborgarförslag.

Vincent Theiler är 11 år och bor i Solberga i Älvsjö. Ett av hans största intressen i livet är att åka sparkcykel. Varje dag brukar han och hans kompisar mötas upp och åka på olika ramper eller på gatorna i området.

– Det är ganska långt till närmsta skateboardramp, det tar kanske en halvtimme till en kvart att gå dit, säger Vincent Theiler.

Helst skulle Vincent vilja ha en skateboardramp lite närmare hemmet. Då skulle han kunna vara ute och åka sparkcykel längre tid varje kväll. Vincents mamma, Gabriella Theiler, föreslog att Vincent skulle skicka in ett medborgarförslag till Älvsjö stadsfullmäktige. I mars förra året kom förslaget in till Älvsjö stadsdelsförvaltning.

– Vi fick ett brev om att de skulle behandla ärendet. Sen blev vi inbjudna till ett möte, men det var inte så roligt, jag fick mest sitta där, och säga någonting någon gång, säger Vincent Theiler.

I oktober samma år beslutade Älvsjö stadsdelsnämnd att godkänna Vincents förslag.

På Vincents skola fick medborgarförslaget stor uppmärksamhet. En av lärarna berättade för hela skolan.

– Alla mina kompisar blev väldigt glada, de har nästan lika långt som jag till närmaste ramp, säger Vincent.

Vad tycker du om medborgarförslag som ett sätt att påverka politiker?

– Jag tycker det är bra, för man får säga vad man tycker och så.

Gabriella Theiler är också positiv till medborgarförslag.

– Det är jättebra att man kan göra det. Det är synd att inte fler tar tillvara på möjligheten att påverka. Jag tror att politikerna lyssnar och försöker göra något åt förslagen så länge de inte är helt uppåt väggarna.

Byggandet av Skateboardrampen i Solberga skulle egentligen blivit klar till sommaren, men på grund av hårt arbetstryck har bygget skjutits upp. Stadsdelsförvaltningen försäkrar dock att rampen kommer att byggas. Vincent och hans vänner är förväntansfulla över hur skateboardrampen kommer att bli.

– Jag vill veta hur den kommer se ut, det finns väldigt många olika sätt som den kan byggas på, säger Vincent Theiler.

Annons

Rekommenderade artiklar

© 2020 Fria.Nu