Sambaprotest mot bussbolag | Fria.Nu
  • Aktion mot deportation demonstrerar utanför Nobinas huvudkontor. Viktor Arnell och Johanna Eriksson närmast.
Stockholms Fria

Sambaprotest mot bussbolag

SFT var på plats när ett 60-tal demonstrerade mot bussbolaget Nobinas medverkan vid tvångsavvisningar.

På onsdagen samlade nätverket Aktion mot deportation ett 60-tal demonstranter utanför Nobinas huvudkontor i Solna, ackompanjerade av sambamusik.

– Nobina tjänar pengar på att Migrationsverket tvångsdeporterar folk, drogar ner dem och kör dem till Arlanda, säger Johanna Eriksson från Aktion mot deportation. Det är jättedåligt.

– Eftersom Nobina har årsstämma i dag så vill vi försöka få dem att göra som många andra bussbolag redan har gjort, och sluta hyra ut sina tjänster till Migrationsverket, säger Viktor Arnell som också deltar på manifestationen.

Nobinas presschef Maryam Yasdanfar kom ner till entren för att möta demonstranternas kritik. Några av dem bjöds även in att föra dialog med företagets lokala chefer.

Nobinas slogan är ”alla vill resa med oss”. Vill alla resa med er?

– Det är ju en vision vi har, men i det här fallet så är det klart att de resenärer som åker med oss inte vill åka med oss, för de vill ju stanna i Sverige, säger Maryam Yasdanfar.

Fakta: 

Bakgrund

2014 granskade Fria Tidningen vilka bussbolag som medverkar vid utvisningsärenden. Swebus och Strömma buss hade då en restriktiv policy och tog inga uppdrag för Migrationsverket, medan bland andra BK Buss inte såg några problem.

Annons

Rekommenderade artiklar

Vill att fler protesterar mot avvisning

Natten mot onsdag väntas ett flertal personer utvisas från Sverige till Afghanistan. Genom en offentlig sida på Facebook uppmanar nu nätverket Aktion mot deportation till protester i Kållered.

Göteborgs Fria

Högdalsbor ockuperar skola

Stockholms första husockupation på flera år äger just nu rum i Högdalen, i en protest mot privatiseringar.

Stockholms Fria

© 2021 Fria.Nu