”Vi vill stärka systerskapet” | Fria.Nu
  • Klara Persson, arrangör Feministiskt forum 2015.
Fria Tidningen

”Vi vill stärka systerskapet”

För tionde gången arrangeras Feministiskt forum på lördag i Stockholm. Forumet som äger rum på ABF-huset är en feministisk mötesplats med syfte att utbyta erfarenheter och idéer. Vi pratar med Klara Persson från arrangörsgruppen.

Vad kommer att hända under forumet?

– Det kommer hända massor med kul! Forumet firar 10-årsjubileum i år och vi är väldigt stolta och glada över att kunna presentera ett oerhört brett och inspirerande program. Det kommer finnas allt från instruktionspass i feministiskt självförsvar till en utfrågning av utrikesminister Margot Wallström och serietecknaren Linnéa Johansson, som ifrågasätter könsstereotyper och dess inverkan på barn.

– Utöver detta kommer det att hållas en mängd seminarier, debatter, panelsamtal och utfrågningar. 

Vad skulle du säga att feministiskt forum betyder för den feministiska debatten i stort? 

– Vi är ödmjuka inför att vi, och forumet, utgör en blygsam del av den feministiska debatten men vi tror och hoppas att forumet spelar roll. Intresset för forumet har ökat stadigt och antalet besökare likaså, något som tyder på att forumet är viktigt och fyller en funktion.

Finns det några programpunkter som du ser fram emot extra mycket?

– Vi ser fram emot lördagen och är förväntansfulla inför hela dagen. Det är svårt att peka ut några enskilda programpunkter men vi tycker att passet Efter Nordiskt forum kvinno- och feministrörelserna i dag låter spännande. Också Sexjournalen – bilder av kvinnlig sexualitet ska bli kul! Karolina Hansson och Elina Pahnke, författare och redaktörer till boken i samtal med Moa Elf Karlén från Leopard förlag.

Vilka är förhoppningarna med forumet?

– Förhoppningen är ett nytt besökarrekord och att forumet blir succé! Vi vill också att besökarna ska känna sig stärkta i sin feministiska kamp och att de ska lämna forumet med en känsla av systerskap och att förändring är möjlig.  

ANNONS
ANNONS

Rekommenderade artiklar

Ja till att utreda ambulansavgifter

Den borgerliga landstingsmajoriteten har röstat igenom ett förslag att utreda om det ska kosta att åka taxi. Beslutet möts av kraftig kritik.

Stockholms Fria

© 2022 Fria.Nu