Sockrigt i överkant | Fria.Nu

Recension


Musik
Hopes and dreams
Artist: Trummor & Orgel
Bolag: Introspection

  • Trummor och orgel är bröderna Anders och Staffan Ljunggren.
Fria Tidningen

Sockrigt i överkant

Brödraduon Anders och Staffan Ljunggren i Trummor och orgel fortsätter att leta nya vägar för deras i grunden jazziga instrumentalmusik. På förra albumet Departure/Arrival var Peter Morén från Peter, Björn och John med på gitarr, och tidigare har duon haft ett långvarigt samarbete med Ebbot Lundberg.

På färska minialbumet Hopes and dreams gästar stråkensemblen Stockholm strings, som med sina stråkarrangemang skapar en lätt filmisk känsla till det organiska beat som är en naturlig del av Trummor och orgel.

Anders och Staffan Ljunggren vispar ner feta grooves och sockrade melodier i sin retrococktail. Det är underhållande och färgglatt. Och fjäderlätt. Lite mer tyngd, som i bästa spåret Nightingale, hade till sist undvikit känslan av att lyssna på ett soundtrack till en Austin Powers-film.

ANNONS
ANNONS

Rekommenderade artiklar

Slagverk i kubik

Recension

Den intensiva slagverkskompositionen Afrocumbia sätter an tonen på Yakumbés självbetitlade debuts

Fria Tidningen

Westkust drömmer sig bort

Recension

Westkust, med medlemmar från Makthaverskan, debuterar med Last forever. En lysande debut, skriver Tobias Magnusson

Göteborgs Fria

Drabbande kärleksbudskap från Blameful Isles

Recension

Blameful Isles is dope! Det skrev Talib Kweli på sitt Facebookkonto efter att ha upptäckt det svenska bandet Blameful Isles. Så rätt han har i detta. Lysande på de tre föregående albumen och än bättre på nya dubbelalbumet Pleroma, skriver Tobias Magnusson.

Fria Tidningen

© 2022 Fria.Nu