Westkust drömmer sig bort | Fria.Nu

Recension


Musik
Last forever
Artist: Westkust
Bolag: Luxury

  • Westkust debuterar med albumet Last forever.
Göteborgs Fria

Westkust drömmer sig bort

Westkust, med medlemmar från Makthaverskan, debuterar med Last forever. En lysande debut, skriver Tobias Magnusson

Det ultimata shoegazingbandet var givetvis My bloody valentine. Deras två första album Isn’t anything och Loveless har fortfarande en speciell plats i skivsamlingen. Det är även skivor som jag gärna återvänder till (till skillnad från alster från band som Slowdive, Chapterhouse, Lush, Swervedriver, Curve och Pale Saints).

Det låter som om Westkust, med två medlemmar från Makthaverskan, håller med om detta. Inledande Swirl, med sina hårda distade gitarrer och drömska sång från sångerskan Julia Bjernelind, låter som en okänd b-sida från My bloody valentine. Underbart. Känner mig ung på nytt.

Även nästa spår, Dishwasher, gör att jag glömmer det pissiga västkustvädret. (Extra plus för titeln som beskriver hur musiken låter.)

Last forever är västkustpop av finaste märke. De tydliga brittiska influenserna finns här, men då Göteborg är lilla London känns det bara logiskt.

ANNONS
ANNONS

Rekommenderade artiklar

Slagverk i kubik

Recension

Den intensiva slagverkskompositionen Afrocumbia sätter an tonen på Yakumbés självbetitlade debuts

Fria Tidningen

Sockrigt i överkant

Recension

Trummor och orgel levererar, men Frias recensent saknar mer tyngd.

Fria Tidningen

Drabbande kärleksbudskap från Blameful Isles

Recension

Blameful Isles is dope! Det skrev Talib Kweli på sitt Facebookkonto efter att ha upptäckt det svenska bandet Blameful Isles. Så rätt han har i detta. Lysande på de tre föregående albumen och än bättre på nya dubbelalbumet Pleroma, skriver Tobias Magnusson.

Fria Tidningen

© 2022 Fria.Nu