Göteborgs Fria

Artister för ett samhälle utan rasism

Musiker Mot Rasism bjuder in till en helkväll för ett öppet och välkomnande samhälle utan rasism. ”Galan kommer att bli fylld med människor som tror på förändring, från artisterna till publikenAlexander Goldmann, grundare och ordförande i Musiker mot rasism.

Varför ska man inte missa galan?

– När rasismen breder ut sig över vårt samhälle och över Europa är det angeläget att samlas i en positiv motkraft. Galan är fylld med människor som tror på förändring, från artisterna till publiken. Fantastiska band och konferenciererna i Revolution Poetry fyller kvällen med värme!

Är musik ett bra sätt att skapa förändring?

– Musik är en viktig del av varje människas liv och därför betyder det mycket när artister öppet tar ställning för ett samhälle utan rasism. Vi vill också lyfta in den antirasistiska debatten i musiklivet och på så sätt nå människor som annars kanske inte nås av den.

Hur har ni valt ut artisterna?

– Samtliga artister deltar ideellt och medverkar för att de tydligt tar ställning för ett samhälle där alla får plats. Utöver det kriteriet har vi valt artister som berikar vårt varierade program, inte minst ur ett mångfaldsperspektiv.

Är det någon artist som du själv ser fram emot att se?

– Jag ser mycket fram emot Jennie Abrahamsons solokonsert, den kan bli magisk.

Fakta: 

Musiker mot rasism på Pustervik

När: Lördag 21 mars

Artister: Looptroop Rockers, Allyawan, Louisa Lyne & di Yiddishe Kapelye, Word Wide Orchestra, Easy October, Jennie Abrahamson, Johan Lööw och Impulserna, The Moniker & Johnny’s Revolution, Vindstyrka 12, Partiet och Besserbitch.

Konferencierer: Spoken word kollektivet Revolution Poetry.

Talare: Bilan Osman från Stiftelsen Expo.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Orkester utan gränser

För andra året i rad deltar World wide orchestra i galan Musiker mot rasism, som arrangeras på Pustervik.

Göteborgs Fria

Hon ger ut sin egen poesi

Louise Halvardsson gav ut sin diktsamling Hejdå tonårsångest - 35 dikter innan 35 på eget förlag. Nu har hon nominerats till Selmapriset.

Fria Tidningen

© 2024 Fria.Nu