”Huvudmålet är såklart att vi ska kunna skänka så mycket som möjligt” | Fria.Nu
  • Nöjda besökare på en tidigare upplaga av Punk Illegal. I år arrangeras festivalen för femte gången och som vanligt går överskottet till Ingen Människa Är Illegal.
Göteborgs Fria

”Huvudmålet är såklart att vi ska kunna skänka så mycket som möjligt”

3 SNABBA… till Adam Sikström från Punk Illegal som i helgen ordnar festivalen Punk Illegal i Alafors.

Vad är Punk Illegal?

– Punk Illegal startade som en arbetsgrupp inom Ingen Människa Är Illegal 2005. Allt arbete inom Punk Illegal är helt ideellt och allt överskott går till IMÄI. Förutom festivalen ordnar vi mindre stödspelningar och folkkök. Arbetet med festivalen och andra arrangemang sker i autonoma arbetsgrupper som träffas med jämna mellanrum för att koordinera arbetet. Vi gör allting själva från matlagning till ljud och scenteknik och allt arbete bygger på DIY-etik.

Varför anordnar ni festivalen?

– Punk Illegal anordnas dels för att samla in pengar till IMÄI men också för att politisera punkscenen. Det här blir den femte stora festivalen, vi har arrangerat fyra tidigare i Munkedal.

Vad kommer att hända under festivalen?

– Det kommer att stå över 20 artister på scenen i Alafors till helgen, Jan Hammarlund inleder festivalen klockan tre på fredagen och Avskum gör sin sista spelning någonsin sist på lördag. Jonsborg kommer att sälja supergod veganmat och det kommer att ordnas flera olika intressanta workshops och filmvisningar.

Huvudmålet är såklart att vi ska kunna skänka så mycket pengar som möjligt till IMÄI, om vi kan göra det och ha kul samtidigt så är det fantastiskt!

Fakta: 

Punk Illegal

27–28 juni, hela festivalen 475 kr, Furlundsparken i Alafors

Program och information: www.punkillegal.com

ANNONS
ANNONS

Rekommenderade artiklar

Cyklister hackar gaturummet

Kedjereaktion.nu är en plattform för cyklister, skapad av elever från Konstfacks industridesignlinje.

Stockholms Fria

© 2022 Fria.Nu