GFT guidar till Clandestinos höjdpunkter | Fria.Nu
  • Tunisiska Medusa.
Göteborgs Fria

GFT guidar till Clandestinos höjdpunkter

Åter igen rustas det för Clandestinofestivalen och som vanligt är den största utmaningen att välja programpunkter. GFT hjälper dig på traven och presenterar några av alla höjdpunkter.

Konst: Little Sweden

Konstnären Peter Johansson diskuterar begrepp som svenskhet och nationell identitet. På en arrangerad försvenskad scen ska tre skinheads leva svenska semesterliv.

5–7 juni, Vita Rosen, Bangatan 10.

 

Talks: Krigets och fredens internationalism

Är det ett nationalistiskt eller internationalistiskt begär som i grunden motiverar internationellt krigande? Sverige firar ”200 år av fred” men har ändå deltagit i krig med ”fredsbevarande insatser”. Med bland andra Ofog, Claudio Mac Conell, Ali Ahmadi (Asylstaffetten) och Edda Manga.

Fredag 6 juni kl 12, Oceanen, Stigbergstorget.

 

Film: Doc Lounge: Under Gottsunda

Denna film rör sig i gränslandet mellan dokumentär och spelfilm, baserad på ungdomars berättelser om sin egen verklighet i Uppsalaförorten. Regi: Viktor Johansson.

Fredag 6 juni kl 16, Bengans, Stigbergstorget.

 

Musik: Medusa

”En organisk blandning av traditionell arabisk musik, regionala influenser och olika former av samtida västerländska genrer” kallas denna tunisiska hiphopare, framsprungen ur den arabiska våren.

Fredag 6 juni kl 18, Söderlingska parken.

 

Talks: Den gränslösa scenen – Folket och världen i Piscators teatermaskin

Professor Stefan Jonsson talar om Totalteater – Erwin Piscators experiment med ett globalt kollektiv utan etniska gränser och nationaliteter, detta i mellankrigstidens Weimarrepibliken i Tyskland.

Lördag 7 juni kl 12, Oceanen, Stigbergstorget.

Fakta: 

För biljetter och fullständigt spelschema, se Clandestino Festivals webbplats.

Annons

Rekommenderade artiklar

Hennes arbete med utsatta födde poesi

Att arbeta med socialt utsatta påverkade Agneta Thomasin Svensson och hon skrev för att bearbeta intrycken. Detta har nu resulterat i en diktsamling.

Göteborgs Fria

Queer filmfest intar London

Southbank i södra London kommer under tio dagar i mars att lysa i regnbågens färger. Det är dags för BFI Flare – London LGBT Film Festival, en av världens största hbtq-filmfestivaler.

Fria Tidningen

En teatervärld full av professionella amatörer

Amatörteater – en folklig tradition som engagerar många. Men också en värld som möter fördomar om dålig konstnärlig kvalitet. Att det är ett fritidsintresse har dock inget med kvalitet att göra, enligt utövarna.

Göteborgs Fria

© 2020 Fria.Nu