”Chefen frågade om jag legat med någon på sistone” | Fria.Nu
  • "De sa att de ville ha ett mer flexibelt rullande schema och då var det tydligen jag som varit där i sju månader som skulle gå", säger Miina Almroth, som blev uppsagd efter att hon utsatts för sexuella trakasserier på jobbet.
Fria Tidningen

”Chefen frågade om jag legat med någon på sistone”

Miina Almroth blev uppsagd från sitt jobb som servitris på ett kafé i Norrköping efter att ha blivit utsatt för sexuella trakasserier. Hon vände sig till facket och fick rätt i förhandlingarna – nu ska arbetsköparen genomgå en utbildning i hur man arbetar mot trakasserier på arbetsplatsen.

­– Till en början trivdes jag jättebra på jobbet, både med mina arbetsuppgifter och med kollegorna. Men det förekom mycket sexuella trakasserier och jag försökte ha inställningen att inte ta åt mig utan snarare käfta tillbaka – i längden blev de ohållbart.

Miina Almroth hade jobbat som servitris på kaféet i centrala Norrköping i sju månader när hon i februari blev erbjuden fast heltidsanställning. Hon tackade ja, men i samband med tjänsten fick en nära vän till henne motta ett svårt cancerbesked som i kombination med den hårda jargongen på jobbet gjorde att Miina inte orkade längre.

– Jag märkte att det började eskalera och det påverkade mig mycket. Arbetsmiljön blev såpass nedtryckande – chefen kunde fråga om jag legat med någon på sistone och antyda att tjejer var sämre än killar. Jag hade också en kockkollega som var otroligt sexistisk och ofta fällde kommentarer.

Hon blev sjukskriven för panikångest och depression – men fick ingen förståelse av sin chef som efter två veckor kallade upp henne på kontoret och gav henne ett varsel om uppsägning. Med sig hade chefen ett ombud som förde hans talan och som uppgav att uppsägningen berodde på omstrukturering av företaget. Samtidigt hade företaget också passat på att anställa två nya tjejer som skulle ersätta henne.

– Dom sa att de ville ha ett mer flexibelt rullande schema och då var det tydligen jag som varit där i sju månader som skulle gå, samtidigt som de här tjejerna som bara hade jobbat några veckor plötsligt var nyckelpersoner för företaget, säger Miina.

Hon kontaktade Hotell-och restaurangfacket, som gav henne dystra besked – i bästa fall kunde hon förvänta sig en månadslön i avgångsvederlag. Miina blev uppgiven men av en slump träffade hon en företrädare för SAC – Syndikalisternas fackförbund i Norrköping under en demonstration. Hon blev medlem och strax därpå beslutade facket att driva hennes ärende.

– Norrköpings LS styrelse tog ett beslut att driva ärendet då det var såpass tydligt att den här uppsägningen var ogiltig eftersom företaget anställt folk i efterhand och att de sexuella trakasserierna var såpass grova, säger Jonna Jensen, företrädare för Norrköpings LS.

Förhandlingarna inleddes och facket krävde sju månadslöner i avgångsvederlag samt att företaget skulle genomgå en arbetsrättslig utbildning i trakasserier på arbetsplatsen. Men Miinas chef vägrade att gå med på förslagen och förhandlingarna avslutades utan att de kommit fram till någon överenskommelse.

Vid nästa förhandling hade Miina och hennes fackliga ombud med sig varsel om stridsåtgärder – om företaget inte gick med på deras krav skulle de gå ut i media och sedan utföra en blockad utanför cafét där de delade ut flygblad med information om hur de behandlar sina anställda.

Då hände något – Miinas chef fick kalla fötter och gjorde en kovändning. Han kontaktade en advokat som kallade till en sista förhandling och det var när advokaten läste igenom vittnesmålen från Miina och de andra anställda som ändringen kom. Plötsligt gick företaget med på att betala ut sex månadslöner och också genomgå utbildningen.

För Miina var det en stor vinst.

– Det kändes fantastiskt! Jag började gråta av lättnad och glädje. Det blev en så hastig vänding – från att de konsekvent nekat till anklagelserna till att de erkände att de gjort fel. Det kändes stort, säger Miina.

I dag är hon glad och stolt över att hon vågade driva ärendet. Hon vet att sexuella trakasserier är vanligt förekommande i branschen, men hur många som blir utsatta är svårt att säga. P

å Hotell- och restaurangfacket uppger man att man är väl medveten om problemet men att det saknas statistik på hur vanligt det är. Enligt en undersökning som Svenska Dagbladet gjorde i somras svarade 7 av 10 kvinnor inom restaurangbranschen att de blivit utsatta för sexuellt trakasserade på jobbet. Många uppgav också att det är en vanlig jargong som man förväntas tåla.

Nu hoppas Miina att hennes fall kan bli vägledande för andra i liknande situation.

– Jag tycker att det är fruktansvärt och förstår inte hur det kan ha blivit såhär – att tjejer inom restaurang ska vara en slags leksak för kockar och annan personal. Jag gjorde inte det här bara för min egen skull, utan även för de andra tjejerna som blivit utsatta på min arbetsplats. Det är en så otroligt viktig och aktuell fråga och med det här vill jag visa för alla tjejer att det aldrig är okej att bli utsatt för sexuella trakasserier och bli uppsagd på grund av psykisk ohälsa. Läs på om era rättigheter, för det går att få rätt!

Fakta: 

Sexuella trakasserier

Sexuella trakasserier är trakasserier som är av sexuell natur. Det kan handla om beröringar, tafsningar, skämt, förslag, blickar, jargong eller bilder som är sexuellt anspelande.

Under 2013 inkom 26 anmälningar om sexuella trakasserier på arbetsplatsen till DO. Myndigheten har ingen särskild statistik kring hur många fall som rör sexuella trakasserier inom restaurangbranschen, utan hänvisar till facken.

På Hotell-och restaurangfacket har man ingen sådan statistik, men uppger att sexuella trakasserier är vanligt förekommande – men att det sällan anmäls.

Källa: DO, Hotell- och restaurangfacket

ANNONS
ANNONS

Rekommenderade artiklar

Ja till att utreda ambulansavgifter

Den borgerliga landstingsmajoriteten har röstat igenom ett förslag att utreda om det ska kosta att åka taxi. Beslutet möts av kraftig kritik.

Stockholms Fria

© 2022 Fria.Nu