Mölndal vill avhysa romer

Räddningsmissionen om att Mölndal vill avhysa en grupp romer: ”Skamligt”

Mölndals stad vill avhysa en grupp romer som bor i bilar och husvagnar på en parkeringsplats i närheten av Lackerebäcksmotet.

Från början skulle avhysningen ha skett i onsdags, men ett fel upptäcktes i fastighetsbeteckningen i beslutet till Kronofogden, som måste åtgärdas först, skriver GP.

Annons

Gruppen har i dag, torsdag, fortfarande inte avhysts, men det är Mölndal stads plan. Skamligt, säger Ulrika Falk, samordnade på Räddningsmissionen, till GP.

– Nyligen lade regeringen fram en vitbok om hur romerna har behandlats i Sverige under 1900-talet. Nu bortser man från historien och gömmer sig bakom regler. Samtidigt som man bjuder in och ber om ursäkt till etablerade romer, behandlar man romer från andra delar av Europa på samma sätt som man har gjort förut, säger Ulrika Falk.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Miljömemory av unga företagare

Ung företagsamhet är en organisation som utbildar ungdomar i att driva företag. Gymnasieelever får chansen att prova på ta fram en produkt och att marknadsföra och sälja den.

Simon Parker, Isac Norlander, Isak Popovski, Elias Leverud, Amna Sahovic och Emil Yfver på Thorildsgymnasiet i Stockholm har bildat ett företag för att sälja ett miljömemory. Jerker Jansson har träffat dem.

Moderater i kamp mot flyktingungdomar

När samhället påstår att du har en annan ålder än du uppger riskerar du att bli polisanmäld av kommunpolitiker. Det är erfarenheten som sjutton flyktingungdomar i Skurups kommun gjort. Nu har tre personer polisanmält kommunledningen för falsk angivelse.

Landets Fria Syre är här

Med en planet i kris önskar många ställa om till ett klimatsmartare liv. Men att verkligen ta steget och ställa om sitt eget liv kan vara svårt. Därför återstartar vi nu Landets Fria Tidning under nya namnet Landets Fria Syre – tidningen för dig som vill ställa om världen. Men för att lyckas behöver vi din hjälp.

© 2024 Fria.Nu