Elever stoppade SDU | Fria.Nu
Fria Tidningen

Elever stoppade SDU

I dag skulle SDU ha deltagit med ett bokbord på Globala gymnasiet i Stockholm, men eleverna protesterade och blockerade ingångarna till skolan så att de inte kom in.

– Vi har haft lakan där det stått slagord och blockerat ingångarna så att de inte har kunnat komma in på skolan, säger Ronia, elev på Globala gymnasiet som tagit initiativ till blockaden.

Samtliga riksdagspartiers ungdomsorganisationer inklusive FI hade blivit inbjudna till ett bokbord som skulle organiseras i skolans aula under tisdagen. Men när Ronia och flera andra elever fick reda på att SDU var inbjuda, organiserade de sig på facebook och drog ihop en blockad som pågick under tisdag förmiddagen.

När tre representanter från SDU dök upp vid 10.30 på förmiddagen möttes de av protesterna.

– Dom hotade med att ringa polisen, men nu verkar det som att de har lämnat skolan, säger Ronia, när jag pratar med henne vid 11.30 på tisdagen.

Hon uppskattar att runt 60 elever slutit upp i blockaden på skolan och säger att det är ett viktigt ställningstagande.

– Jag tycker att skolan ska vara en miljö där elever kan känna sig trygga. På globala gymnasiet går exempelvis många rasifierade personer, kvinnor och feminister som SD:s politik tydligt vänder sig mot. Jag tycker att skolan har ett ansvar att inte bjuda in dem, säger Ronia.

ANNONS
ANNONS

Rekommenderade artiklar

© 2022 Fria.Nu