Bdsm-klubb för kvinnor öppnar i Malmö | Fria.Nu
  • Ett urval av bdsm-attiraljer som kan komma att användas på den nya klubben.
Skånes Fria

Bdsm-klubb för kvinnor öppnar i Malmö

Göteborg har en, Oslo har och i Stockholm har den funnits på klubbkartan i närmare ett decennium. Nu får också Malmö sin egen bdsm- och fetischklubb för kvinnor, transpersoner och intersexuella. På fredag öppnar Wish i Malmö.

– Det kommer att bli bra stämning, en inkluderande atmosfär och ett tryggt sätt att träffa någon ny eller bara mingla lite, säger Maria, ordförande i den nystartade föreningen Wish Malmö.

Klubben ska husera i Scandinavian Leather Mens (SLMs) lokaler i Malmö. En förening för män med intresse för fetischism.

Club Wish startade i Stockholm för snart tio år sedan och har sedan knoppat av sig till Göteborg och Oslo. Klubben är till för kvinnor, transpersoner och intersexuella som lever med dessa identiteter i sitt vardagliga liv.

Idén om att starta en egen Wish-klubb i Malmö har växt fram under Dark Sides pubträffar. Där träffas personer med intresse för fetisch och bdsm för att nätverka.

I Skåne finns sedan tidigare blandade fetisch- och bdsm-klubbar men ingen för bara kvinnor.

– Vi har märkt av ett intresse bland målgruppen av att starta en klubb utan män. Det finns en önskan om att slippa objektifieringen eller att ses som det exotiska inslaget som lesbisk kvinna eller transperson, säger Andrea som också är med och arrangerar klubben.

– Det finns en problematik kring att tjejer och transpersoner inte känner sig trygga i en blandad miljö med män.

Hon gillar atmosfären på Club Wish i Stockholm som hon besökte första gången under en pridefestival.

– Det var nedsläckt, hördes ett ljud från någon som smiskades, vissa var avklädda, andra inte och alla blev respektfullt behandlade.

Nyfikenheten för fetischism och bdsm fick Maria att gå med i den nystartade föreningen.

– Jag har själv aldrig vågat mig ut på någon större klubb. Jag har inte haft bekanta inom bdsm-världen tidigare och har inget intresse av att bära fetischkläder så jag ser det som ett sätt att komma in i den världen på mina villkor.

För att gå på klubben krävs det medlemskap i föreningen Wish Malmö som går att teckna i dörren. Åldersgränsen är 18 år och den som inte följer uppförandekoderna kan uteslutas ur föreningen.

– Vi hoppas att alla ska kunna trivas. Vi har en öppen dresscode till skillnad från många andra klubbar. Man får komma som man är eller klä upp sig.

På klubben finns värdinnor som visar besökarna runt i lokalen och som ser till att alla mår bra under kvällen. Allt ifrån goth och synth till pop kommer att spelas i högtalarna.

– När folk känner sig fria att utforska vad de vill blir det en bra stämning, säger Maria.

Fyra klubbkvällar planeras under året och utöver det kommer föreningen att arrangera föreläsningar om bland annat säker sex för kvinnor och om olika ämnen inom fetischism och bdsm.

Vad är det bästa med fetisch och bdsm?

– Vad fyller sex för funktion? Det är en källa till glädje, intimitet och gemenskap. Och de som har en fetisch för något kan leva ut den, säger Andrea.

Fakta: 

Wish Malmö har premiär 31 januari kl 21. Mer information kan man hitta på klubbens hemsida: www.wishmalmo.se

Andrea och Maria vill inte ha sina efternamn med i tidningen.

ANNONS

Rekommenderade artiklar

Fotograf i jakt på sin identitet

Som 19-åring begav sig Maya Økland med en kamera till sin mammas hemland Brasilien. Det blev början på en fotografisk resa som skulle ta henne närmare sig själv och sin familj.

Fria Tidningen

Ny barnbok om omställning

Ingen är för liten för att göra skillnad, menar författarna Maria Estling Vannestål och Sanna Hellberg.

Landets Fria

© 2021 Fria.Nu