Recept: Vegobiff med stuvade morötter | Fria.Nu
  • Vegobiff à la Lindström med stuvade morötter.
Fria Tidningen

Recept: Vegobiff med stuvade morötter

Under vintern och våren kommer du att möta flera matbloggare som presenterar sina recept i Fria Tidningen. Först ut är Mattias Kristiansson, matbloggare på Vegoriket och grundare av matmagasinet Vego, som bjuder på biffar med stuvade morötter.

Vegobiff à la Lindström med stuvade morötter

4 portioner

Vegobiff à la Lindström
1 burk kidneybönor
1 burk borlottibönor
1½ dl havregryn
½ dl vetemjöl
1 liten gul lök, finhackad
1 dl inlagda rödbetor, finhackade
1–2 msk kapris
1 saltgurka, finhackad
1 msk rödbetslag
salt och peppar

Morötter
10 st morötter
4 dl vatten
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
salt och peppar

Stuvning
2 msk smör
1 liten gul lök, finhackad
2 msk vetemjöl
3 dl osötad sojamjölk
1 dl vatten
salt och peppar

 

Vegobiff à la Lindström
Skölj bönorna och låt rinna av. Mixa sedan dem i en matberedare. Mixa ner havregrynen och häll sedan över smeten i en bunke. Blanda ner vetemjöl, gul lök, rödbetor, kapris, saltgurka, rödbetslag, salt och peppar. Forma till 8 st biffar och stek i mjölkfritt smör och/eller olja.

Morötter
Skala morötterna och halvera dem. Koka upp vatten och kryddor och låt sedan morötterna sjuda tills de blir mjuka, ca 15 minuter.

Stuvning
Smält smöret i en kastrull på medelhög värme. Tillsätt den finhackade gula löken och fräs utan att den tar färg. Löken ska bara bli lätt genomskinlig. Pudra över vetemjölet och rör om. Vispa nu ner den osötade sojamjölken och vattnet, lite i taget så att det inte bildas några klumpar. Krydda med salt och peppar.

Blanda stuvningen med morötterna och servera till biffarna.

Fakta: 

Veckans recept

Under vintern och våren kommer du att möta flera matbloggare som presenterar sina recept i Fria Tidningen.

Hör gärna av dig och berätta vilka bloggare du är extra nyfiken på: [email protected]

Annons

Rekommenderade artiklar

Stekhet vardagsmat signerad Vego

Grön, grym vardagsmat utan några konstigheter. Svårare än så är det inte för Mattias Kristiansson. Nu startar han mattidningen Vego.

Fria Tidningen

Är Sverige moget för Vego?

Recension

Det nya matmagasinet Vego är riktigt snyggt och recepten är tilltalande. Frågan är hur stor marknaden är, skriver Mikael Mildén.

Fria Tidningen

© 2019 Fria.Nu