"Visa solidaritet med minkarna" | Fria.Nu
  • Ramin Winroth protesterar mot att minkar dödas för att bli päls.
Göteborgs Fria

"Visa solidaritet med minkarna"

På lördag ordnar Djurrättsalliansen ett fackeltåg mot minkfarmning. Ramin Winroth berättar mer.

Varför genomför ni denna manifestation?

– Fredag den 29 november är pälsfria fredagen, och dagen efter ordnar vi en demonstration mot minkfarmen i Kode. Det är nu minkarna gasas ihjäl och flås på sin päls, och detta bara för människors fåfänga. Vi vill belysa det här, och visa att det är något vi aldrig kommer att acceptera. Det kommer inte att få fortgå utan att vi uppmärksammar det och gör vår röst hörd för alla minkar och chinchillor runt om i Sveriges pälsfarmer.

Vad kommer att hända under manifestationen?

– Vi kommer att ha ett tyst fackeltåg som går från Kode station, där vi samlas kl 15. Vi kommer att gå med facklor till farmen där vi sedan kommer att lyssna till en mängd intressanta talare. Det kommer människor från hela landet och även från andra europeiska länder för att delta.

Varför är det viktigt att delta?

– Det är otroligt viktigt att delta för att visa att en bryr sig och för att göra vår röst hörd! Detta är tillfället att visa solidaritet med minkarna och chinchillorna runt om i Sverige och världen, och visa att djurförtrycket som pågår år efter år inne på farmarna aldrig kommer att godtas. Det är viktigt att komma för att visa att det faktiskt finns en stark opinion mot pälsindustrin, en majoritet av Sveriges befolkning är emot pälsfarmning. Länder som till exempel Storbritannien, Österrike och Kroatien har redan förbjudit det, och det är möjligt även här! Genom att sätta press på minkfarmarna kan vi få dem att omvärdera sitt yrkesval och välja ett yrke som inte bygger på förtryck.

Fakta: 

Fackeltåg mot pälsfarmning

Lördag 30 november, kl 15.

Samling vid stationen i Kode.

Annons

Rekommenderade artiklar

”Stäng alla djurparker”

Efter avslöjandet att Borås djurpark dödar friska djur höjs röster för att djurparker ska avvecklas helt.

Fria Tidningen

© 2021 Fria.Nu