Hållbarhet och ansvarsfullt företagande i Jönköping | Fria.Nu
Landets Fria

Hållbarhet och ansvarsfullt företagande i Jönköping

Internationella handelshögskolan i Jönköping har tagit ut riktningen. Undervisningen ska fokusera mer på hållbarhet och ansvarsfullt företagande.

Hållbarhet och ansvarstagande har så smått börjat ta sig in, men ännu inte blivit mainstream, inom företagsekonomi och ledarskapsutbildningar, konstaterar det internationella uppropet PRME (Principles for responsible management education) på sin hemsida (www.unprme.org). Internationella handelshögskolan i Jönköping skrev under uppropet i mars i år.

– För att försäkra oss om att ansvarsfullt ledarskap och hållbarhet blir centrala delar i utbildningen vid vår handelshögskola, arbetar vi nu med att förbättra program och kursplaner och skapa nya forskningsprojekt, berättar Marcela Ramírez-Pasillas, som projektleder genomförandet av PRME:s principer vid Internationella handelshögskolan i Jönköping.

– De första stegen för att sprida PRME:s principer i utbildningen har tagits. Bland annat har lunchseminarier för anställda under vinjetten ”Responsibility in action” introducerats. Genom något vi kallar ”The PRME challenge” kommer även studenterna att involveras, så att de bidrar med sina idéer för att utveckla undervisningen i hållbar riktning.

ANNONS
ANNONS

Rekommenderade artiklar

© 2022 Fria.Nu