Seriemässa för unga i Malmö | Fria.Nu
  • På fredag startar den sjunde upplagan av I seriernas värld i Malmö. På festivalen som riktar sig till barn och unga blir det bland annat zombieprat med Johan Kimrin från Apart förlag.
  • Utställningen Sånger om björnar ger en inblick i björnars liv och leverne, fritt tolkat av serieskaparna i Cést Bon Kultur. Galleri Spegeln. Storgatan 1, Malmö, 23 oktober kl 18–21.
  • Stadsbiblioteket i Malmö tar ett grepp om serier genom historien. De visar under festivalen en utställning med svenska serier ända från 1700-talet fram till idag och serietidningar som riktat sig till tjejer genom tiderna.
  • Tecka med tecknare. Under Seriemässan hålls en workshop med serieteckning och schabloner där serietecknarna ger sina bästa tips och trix. 26 oktober kl 12–14, Form/ Design Center, Lilla Torg 9, Malmö.
Skånes Fria

Seriemässa för unga i Malmö

På fredag startar den sjunde upplagan av I seriernas värld i Malmö. På festivalen som riktar sig till barn och unga blir det zombieprat, högläsning av Dotterbolaget, besök av hästen Mulles skapare och en massa serieworkshops och seminarier.

För sjunde året arrangerar Seriefrämjandet seriefestivalen I seriernas värld. Malmö är sedan länge ett starkt fäste för serier med Serieskolan och många serieförlag. Något som Seriefrämjandet vill ta vara på.

– Vi vill bädda för den nya generationen serieskapare och låta serierna komma in tidigt i barnens läsning. De är en bra ingång till barns läsande, säger Lovisa Witt på Seriefrämjandet.

Festivalen smygstartar redan på torsdag med vernissage på Stadsbiblioteket i Malmö, där fem förskoleklasser har tolkat den klassiska sagan Rödluvan. På fredagen invigs sedan festivalen. Då blir det Cosplay catwalk, en maskerad där alla är välkomna att klä ut sig till någon seriefigur, och live-ritning med alla festivalens besökare. Som en del av festivalen startar på lördag även en seriemässa på Form och Design center, där förlag och serieskapare samlas under helgen i skaparverkstäder och föreläsningar. Bland annat kommer Johan Kimrin från Apart förlag, som ger ut The Walking Dead på svenska, att dela med sig av sina tips på hur man överlever en zombieapokalyps.

– Det intressanta med zombies är att de blir en metafor för någonting annat. Jag tror inte att zombiakopalypsen kommer men jag tror att det kommer komma människor som precis som zombies inte tänker. Det viktiga är att folk börjar tänka långsiktigt och ta hand om varandra och vår jord, säger Johan Kimrin.

Fakta: 

I Seriernas värld

I Seriernas värld arrangeras i Malmö med avstickare i Lund den 24 oktober till 2 november.

Annons

Rekommenderade artiklar

Ny barnbok om omställning

Ingen är för liten för att göra skillnad, menar författarna Maria Estling Vannestål och Sanna Hellberg.

Landets Fria

Sommarkul på bondgård

På Stättareds 4H-gård utanför Kungsbacka får barn och unga lära sig om djur och natur.

Landets Fria

Barnlitteratur som skildrar flyktingars liv

Över 60 miljoner barn är på flykt runt om i världen just nu. Dessa berättelser har sällan samlats i barnbokhyllorna. Men de senaste året har en rad läsvärda böcker getts ut på temat.

Landets Fria

© 2020 Fria.Nu