Familj splittrades vid utvisning till Afghanistan | Fria.Nu
Göteborgs Fria

Familj splittrades vid utvisning till Afghanistan

Natten mot onsdagen utvisades elva personer från Landvetter till Kabul, Afghanistan. En av de utvisade tvingades skiljas från sina barn.

Klockan 01.40 på natten mot onsdagen lyfte ett chartrat plan från Landvetter mot Kabul. Enligt Asylrörelsen var elva personer med på planet, som samlats upp från förvar runt om i landet. Från förvaret i Kållered utvisades tre personer.

Asylrörelsen har haft kontakt med de utvisade, en av dem är Hadi Rasoli som har bott i Karlstad sedan 2003, och har haft arbetstillstånd sedan 2008. I lördags greps han av polis som förklarade att hans arbetstillstånd inte gäller längre och att han ska utvisas. Rasoli har inte varit i Afghanistan sedan han var tolv år. En annan av de utvisade är Hamid Moussavi.

– Han har två barn och fru som har permanent uppehållstillstånd i Sverige. Den yngsta dottern är bara tre månader gammal, säger Stefan Berg från Asylrörelsen.

I protest mot utvisningarna var runt 40 personer på plats och demonstrerade. Protesterna startade redan runt lunchtid och pågick i tio timmar. Hamid Moussavis familj kom till förvaret medan demonstrationen pågick.

– De var där för att träffa honom en sista gång innan avvisningen, säger Stefan Berg.

Annons

Rekommenderade artiklar

Vill att fler protesterar mot avvisning

Natten mot onsdag väntas ett flertal personer utvisas från Sverige till Afghanistan. Genom en offentlig sida på Facebook uppmanar nu nätverket Aktion mot deportation till protester i Kållered.

Göteborgs Fria

© 2020 Fria.Nu