Ryan Leslie bjuder till | Fria.Nu

Recension


Konsert
Ryan Leslie
Var Nalen, Stockholm
När 26 september

  • Den amerikanske rapparen och producenten Ryan Leslie skapar en skön atmosfär på Nalen och kommunicerar friskt med publiken.
Fria Tidningen

Ryan Leslie bjuder till

Ryan Leslie är bättre som producent än rappare och sångare, men hans inbjudande närvaro räddar showen.

Efter en nio timmar lång och försenad bussresa landar Ryan Leslie direkt på Nalen istället för på hotellet. Trots det förmedlar han skön energi genom hela kvällen. Han är glad, ödmjuk och flörtar med publiken – bland annat genom att lämna ut sitt telefonnummer så att han kan få kontakt med oss efter showen. Ett PR-trick, men en rolig grej då han läser upp ett par meddelanden från publiken under konserten.

Nalen är nästan fullsatt och stämningen mycket god. Ryan Leslie har inte riktigt den där rösten för att slå igenom och är större som producent än soul/rapartist – han har bland annat producerat superstjärnor som Beyoncé, Diddy, Snoop Dogg och Britney Spears – men hans kontaktsökande sida är befriande och det är skönt med den gränsöverskridande attityden. Under kvällen gör han allt från en cover på "Stairway to heaven" och Leonard Cohens "Hallelujah" till rap- och soulballader.

Med sig har han en gitarrist, en basist och en trummis. Själv spelar han keyboard. Ibland jammar bandet ut i spejsiga hårdrocksgrooves á la 80-tal på ett nästan pastischartat sätt. Han inleder med "Black Mozart" från det fjärde och senaste albumet med samma namn. Det är också namnet på turnén, en parafras på Isaac Hayes epitet som "Black Moses" på 70-talet.

Gud ska veta att han inte är den bäste rapparen eller sångaren, men arrangemangen, låtarna och scennärvaron gör kvällen. Han levererar hits som "Something that I like" och alla kvinnor sjunger med; "5 minutes freshen up" från senaste albumet, "I love it" och storhiten "Addiction", som han gjorde med sin före detta flickvän, artisten Cassie.

Ryan Leslie lyckas skapa bra atmosfär och det är märkligt att han inte är större än Nalen, men den intima inramningen skapar mersmak trots spretigheten i konserten och hans lite yviga charm, som ger mer mysfaktor än precist showmanskap i genren. Jag lämnar Nalen med glädje i magen, och det är gott nog.

ANNONS
ANNONS

Rekommenderade artiklar

© 2022 Fria.Nu