Allt annat är bara flum | Fria.Nu
Malin Bergendal

Inledare


Malin Bergendal
Fria Tidningen

Allt annat är bara flum

Cirka 12 procent av alla grundskoleelever som går ut nian kommer inte in på gymnasiet. Nu föreslår utbildningsminister Jan Björklund att de ska läsa in de missade ämnena under sommaren. Om sommaren inte räcker för att ta igen allt, ska de få ett extra skolår. Obligatoriskt förstås – det är ju Björklund som kommer med förslaget.

Det är bra att elever som behöver mer tid kan få det. Men har Jan Björklund ens tänkt på att göra det till en möjlighet istället för ett tvång? Har han han funderat på hur man kan göra det möjligt för fler elever att klara grundskolan på nio år? Eller hur man kan göra det möjligt för de elever som i dag är så kallade hemmasittare att alls gå i skolan? Nej, så kan han inte ha tänkt. Då hade man inte börjat montera ner hjälpen till elever i behov av särskilt stöd.

Om Jan Björklunds pedagogik fungerade, skulle man kunna inrätta en obligatorisk sommarskola för regeringen och lära dem att föra en vettig politik. Med obligatoriska prov och höga betygskrav skulle resultatet säkerställas. Allt annat är bara flum.

ANNONS
ANNONS

© 2022 Fria.Nu