Hatten av för Hatt? | Fria.Nu
Klas Lundström

Inledare


Klas Lundström
Fria Tidningen

Hatten av för Hatt?

Centerns bästa chans att delta i arbetet för ett grönt Sverige är att bryta sig ur den borgerliga alliansen, skriver Klas Lundström.

Vad händer när en cocktail av kemikalier når grundvattnet? En katastrof, ett sår som aldrig går att läka. Sådana sår uppstår vid gruvdrift i form av så kallad fracking. Men fracking finns inte på kartan över Sveriges framtid – om du frågar Centerpartiet. IT- och energiminister Anna-Karin Hatt har tillsammans med de andra i partitoppen meddelat att Sverige inom en generation ska ha ett helt energisystem med enbart förnybar energi. Målet är år 2030. Visionen är fantastisk, vi är många som jublar över Centerns "uppkavlade ärmar" i miljöfrågan.

Men den politiska allians där Centern spelar en biroll vurmar för kärnkraft och USA:s släpphänta miljöpolitik. Ingen lyssnar dessvärre till Centerns krav på hårdare riktlinjer för exempelvis fracking. Centerns bästa chans att få delta i arbetet för ett grönt Sverige år 2030 är således att bryta sig ur den borgerliga alliansen, göra slut med den cementerade blockpolitiken och återvända som en självständig och välfärdsvänlig rörelse. Om så skulle ske förtjänar alla hattar att lyftas för Anna-Karin Hatt och övriga inom Centerns nuvarande partistyrelse.

Annons

© 2020 Fria.Nu