LFT arkiv


Denna artikel har publicerats i Läsarnas Fria Tidning - en tidning som helt byggde på medborgarjournalistik. Idag är Läsarnas Fria nedlagd, men arkivet är tillgängligt på Fria Tidningar.

Utrikes
Erik Pihl

Läsarnas Fria

9 av 10 japaner känner av klimatförändringar

En enkät bland 17 500 japaner i maj i år visar att 9 av 10 tycker sig "känna av" effekter av klimatförändringar.

34% av de svarande tyckte sig ha märkt starka effekter, 56% har känt det "lite grand". 87% av de tillfrågade kände sig hotade av klimatförändringar. Studien utfördes av MyVoice Communications Inc.

Klimateffekten går ganska tydligt att mäta. Enligt Japan Meteorological Agency har havet utanför Japan blivit 0.7 - 1.6 grader varmare under de senaste 100 åren, vilket är 1,4 - 3,2 gånger mer än världsgenomsnittet för havsuppvärmning.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Svenskar öppnast bland EU:s politiker

En undersökning bland EU:s folkvalda parlamentariker listar svenskar och en svensk miljöpartist som bäst i Europa på öppenhet och demokrati.

Läsarnas Fria

Köttätande ökar risk att dö

De som äter mycket rött och processat kött löper totalt sett större risk att dö i förtid än andra, visar en stor amerikansk studie.

Läsarnas Fria

Propellerplan lösning för flyget?

Flyget är en av de snabbast växande globala klimatbovarna och alternativen är få. Kanske kan modern bränslecellsteknik tillsammans med gamla hederliga propellerplan vara en lösning.

Läsarnas Fria

Forskare stoppar kors växthusrapande

Japanska forskare har upptäckt ett sätt att via kosten minska de halter av metan, en stark bidragare till ökad växthuseffekt, som kor rapar ut.

Läsarnas Fria

© 2024 Fria.Nu