Göteborgs Fria

Mattias Hellberg tar klivet ur skugglandet

En värmlänning i exil släpper sin första soloplatta den 24 februari. Han heter Mattias Hellberg och är strax över 30.
En ny förmåga.
Eller? Njae, inte riktigt.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Vad man vill ha av Crosby & Nash är stämsången.

David Crosby och Graham Nash har tillhört popeliten i ungefär 40 år. Vardera. Crosby började i The Byrds och Nash i The Hollies. I går kväll intog de Rondos scen och stundtals fick de GFTs kritiker Jonas Slättung att jubla över perfekt stämsång och stundtals jämra sig över stelbent rockande.

Göteborgs Fria

Detaljrik debut i göteborgsmiljö

Anna Zeffer är väldigt noggrann när det gäller detaljer i sin debutroman "Konsekvenser". Ett ögonblick mellan två människor beskrivs ibland så detaljerat att man som läsare får känslan av att ha ramlat in i en videofilm, satt i slow-motion.

Göteborgs Fria

Mattias Hellberg - Mattias Hellberg (Silence) 2004

Den som slänger in skivan Mattias Hellberg i CD-spelaren och förväntar sig en 'ensam man med gitarr' blir nog lite besviken. Först. Sedan blir nog lyssnaren glatt överraskad, för det här är en, som det brukar heta, mogen debut.

Göteborgs Fria

Nathalie Ruejas Jonson och det autistiska perspektivet

Det skeva perspektivet, det lilla som blir enormt, det stora som försvinner. Alla ord som regnar i kaskader över världen tills den inte syns längre. Och så stunderna med hörlurarna på max för att få ledigt en stund. Kaoset och skammen inför kaoset. Att be om hjälp. Att få hjälp.

© 2024 Fria.Nu